
در مقالات قبلی هدف بیمه بدنه و مزایای استفاده از آن را به شما توضیح دادهایم. همانطور که از نام این بیمهنامه پیداست، هدف از ایجاد آن جبران خسارتهای وارده به یک خودرو است. به عبارتی اگر فردی زیان ببیند، بیمه بدنه تعهدی در مقابل پرداخت خسارتها نخواهد داشت. در این مطلب پوششهای اصلی و اضافی بیمه بدنه را برای شما جمع آوری کردهایم. پیش از آن کمی درباره بیمه بدنه بخوانید.
بیمه بدنه چیست؟
بیمه بدنه یک بیمه نامه غیر اجباری است که برای تمامی برندهای خودرو صادر میشود. با توجه به آمار صعودی تصادفهای جادهای، تامین امنیت و کاهش زیانaهای ناشی از تصادف، امریست که تمام دارندگان خودرو باید به آن توجه کنند. اساس و پایه ایجاد بیمه بدنه، همین موضوع است.
در مقاله بیمه بدنه ضمن معرفی جزعی پوششهای آن، تلاش کردیم مزایا و معایب این بیمه نامه را نسبت به کارت طلایی، برای شما بیان کنیم. شما میتوانید با مطالعه این مقاله، در این زمینه اطلاعات خوبی کسب کنید. در ادامه این متن نیز با ما همراه باشید تا پوششهای اصلی و اضافه بیمه بدنه را یاد بگیرید. دانستن این موضوع، در خرید بیمه نامه مناسب به شما کمک میکند.
پوشش های اصلی بیمه بدنه کدامند؟
در صورتی که هر یک از خطرات زیر خودرو شما را تهدید کند، میتوانید برای دریافت خسارت به دفتر بیمه نامه خود مراجعه کنید:
حادثه و تصادف
هر گونه حادثه ای که امنیت خودرو را تهدید کند، جزء پوششهای بیمه بدنه است. شرکتهای بیمه موظفند در مقابل حوادثی که در ادامه لیست کرده ایم، به بیمه گذار خسارت بپردازند:
- زمانی که یک شی خارجی به ماشین برخورد کند.
- زمانی که ماشین به یک شی خارجی ثابت برخورد کند.
- زمانی که دو وسیله نقلیه به هم برخورد کنند.
- هنگامی که خودرو چپ شود و یا سقوط کند.
در صورتی که هر یک از حوادث بالا برای شما رخ بدهد میتوانید از شرکت بیمه، خسارت دریافت کنید.
آتش سوزی
تمام خسارتهای ناشی از آتش سوزی غیر عمدی تحت پوشش بیمه بدنه، قرار دارد. همچنین صاعقهای که منجر به آتشسوزی و انفجار خودرو شود، در این پوشش بررسی میشود.
سرقت کلی خودرو
بیمه بدنه خسارت ناشی از به سرقت رفتن خودرو را نیز جبران میکند. یعنی اگر خودرو شما دزدیده شود، میتوانید برای دریافت خسارت به دفتر بیمه مراجعه کنید.
توجه کنید که سرقت از خودرو دو حالت دارد:
- دزدیده شدن لوازم جانبی خودرو (مانند ضبط و لاستیکها)
- دزدیده شدن خود خودرو
پوششهای اصلی این بیمه نامه تعهدی در برابر پرداخت خسارت دزدیده شدن لوازم جانبی خودرو ندارند. اگرچه این موضوع در پوششهای اضافی مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه نیز همین مسئله را با هم بررسی خواهیم کرد.
پوشش های اضافی بیمه بدنه کدامند؟
شما به عنوان دارنده خودرو میتوانید با پرداخت هزینه بیشتری، از مزایای زیر بهرهمند شوید:
سرقت لوازم جانبی خودرو
افراد میتوانند با پرداخت حق بیمه بیشتری از حد معین، در صورتی که لوازم جانبی خودرو دزدیده شود، برای دریافت خسارت از بیمه اقدام کنند. تمامی لوازم جانبی خودرو با استفاده از این پوشش در امنیت خواهند بود.
خسارت های ناشی از بلایای طبیعی
با این پوشش میتوان زیانهای ناشی از بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و آتش فشان را به حداقل رساند.
شکسته شدن شیشه
اگر به دلیل سرد و گرم شدن ناگهانی هوا، با شکستن شیشه خودرو مواجه شدید، میتوانید با استفاده از این پوشش برای دریافت خسارت اقدام کنید. برخورد شی خارجی با شیشه خودرو در این پوشش قرار ندارد. علاوه بر این موتورسیکلتها نیز از این پوشش بهره مند نمیشوند.
هزینه رفت و آمد
اگر به دلیل تصادف و حادثه و یا سرقت، خودرو از دسترس فردی خارج شود، او میتواند با بهرهمندی از این پوشش برای مدت معینی، هزینه رفت و آمد خود را از شرکت بیمه دریافت کند.
هزینه توقف
اتوکارها و بارکشها با خرید این پوشش اضافی، میتوانند زیان ناشی از توقف خودرو را، از شرکت بیمه طلب کنند.
پوشش مواد شیمیایی و اسیدی
احتمالا تعجب کردهاید که خودرو و مواد شیمیایی چه ربطی به هم دارند؟ تصور کنید رنگ خودرو شما در هنگام تعویض روغن موتور، آسیب ببیند. با استفاده از این پوشش، میتوانید خسارت ناشی از آن را از شرکت بیمه دریافت کنید.
حذف استهلاک
این پوشش فقط در برخی شرکتها و برای خودروهایی که تخفیف عدم خسارت 45% و یا بیشتر دارند، ارائه میشود.
حذف فرانشیز
این پوشش خسارت های ناشی از پوششهای اضافی را جبران نمیکند. علاوه بر این سرقت کلی ماشین نیز در این پوشش قرار نمیگیرد. تنها در برخی شرکتها و با محدودیتهای زیاد میتوانید از این پوشش بهرهمند شوید.
نوسانات بازار خودرو
با توجه به افزایش سالانه قیمت خودرو، این پوشش توسط برخی شرکتها در نظر گرفته شد. اگر در حین بیمه کردن خودرو، حق بیمه با توجه به قیمت روز خودرو تعیین شود، بیمه گذار در حین دریافت خسارت میتواند تا 20% بیشتر از سرمایه وسیله بیمه شده را دریافت کند.
ترانزیت
خطراتی که خارج از مرز کشور، یک خودرو را تهدید میکند، در این پوشش بررسی میشوند. لازم به ذکر است که شرکتهای بیمه در این پوشش، مسئولیتی در قبال سرقت (هم کلی و هم جزعی) خودرو نخواهند داشت.
شما میتوانید هر یک از پوششها را به صورت جداگانه خریداری کنید. به عبارتی برای بهره مندی از یکی از آنها نیازی به خرید تمامی پوششها وجود ندارد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا مواردی را که تحت پوشش بیمه بدنه نیستند بدانید.
چه مواردی تحت پوشش بیمه بدنه نیستند؟
موارد زیر را حتی با پرداخت هزینه بیشتر نیز نمیتوانید خریداری کنید. به عبارتی این موارد تحت پوشش بیمه بدنه خودرو نیستند:
- فرد راننده گواهی نامه نداشته باشد.
- راننده از مواد مخدر و نوشیدنیهای الکلی استفاده کرده باشد.
- آسیبهای ناشی از بی دقتی و مراقب نبودن (مانند حمل باز بیش از حد)
- خسارت های ایجاد شده هنگام فرار از پلیس
- آسیبهای عمدی توسط صاحب خودرو و ذینفعان وی
حالا که پوششهای اصلی و اضافی بیمه بدنه را میدانید، میتوانید با توجه به نیازهای خود بهترین تصمیم را بگیرید. برای مثال اگر زیاد با خودروی خود به مسافرتهای خارجی میروید، میتوانید با استفاده از پوششهای اضافی مربوط به این مسئله، ایمنی خود را تامین کنید. با توجه به اجباری نبودن بیمه بدنه تصمیم با شما خواهد بود.